Waarom een goede Escrow regeling zo belangrijk is.

21 april 2020

Zeker in tijden van crisis is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op de continuïteit van de dienstverlening. Bedrijfs continuïteit staat niet alleen als eis in de BIO (artikel 17.1); de inwoners, bedrijven en belanghebbenden van de gemeente vragen er om dat de dienstverlening doorgaat! Voor PinkRoccade reden om de huidige regeling te onderzoeken en te komen met een nieuw verbeterd aanbod! 

PinkRoccade heeft klanten die gebruik maken van een Escrowregeling een aanbod gedaan om over te stappen naar een nieuwe verbeterde Escrow overeenkomst. De GV heeft hier in het voortraject uitvoerig met PinkRoccade over onderhandeld en adviseert gemeenten om van het aanbod gebruik te maken.

Wat biedt PinkRoccade?

Een Escrow-regeling is een soort verzekering die zorgt voor continuïteit van de dienstverlening als PinkRoccade of een ketenpartner failliet raakt.

De huidige Escrow-regeling is al ruim 20 jaar oud en is tot stand gekomen in een tijd dat de applicaties vooral lokaal bij de gemeente draaiden. Escrow garandeert daarin dat gemeenten na een faillissement voor ruime tijd kunnen beschikken over werkende software.

Tegenwoordig draait steeds meer software in de Cloud. Deponeren van de broncode alleen biedt dan onvoldoende zekerheid. Belangrijker is dat de diensten blijven draaien. De nieuwe Escrow-overeenkomst voorziet daarin.

Een Escrow overeenkomst is een 3-partijen overeenkomst tussen gemeente, leverancier en de Escrow partij.

Voor PinkRoccade is het ondoenlijk om met meerdere Escrow partijen te werken. Het is daarom zaak dat de gemeenten gezamenlijk overstappen op de nieuwe Escrow overeenkomst.

Advies van de GV

De GV adviseert haar leden dan ook om gebruik te maken van dit aanbod. We denken dat we in de onderhandelingen met PinkRoccade een goed resultaat hebben bereikt waar gemeenten tegen geringe (notariële) kosten een veel beter product krijgen aangeboden. Het product sluit verder goed aan bij zowel de BIO als de AVG.

De GV raadt gemeenten die nog geen gebruik maken van een Escrow regeling hiervoor contact op te nemen met hun accountmanager van PinkRoccade.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.