Proces en Services

Algemeen
Het Platform Proces en Services richt zich op het verbeteren en door ontwikkelen van diensten en producten vanuit een strategisch perspectief. Bij deze (door)ontwikkeling is het platform een gesprekspartner voor de directie en productmanagement van de business Unit Proces en Services van PinkRoccade.
Het platform houdt zich ook bezig met meer operationele zaken zoals marktsignalen en foutafhandeling binnen producten. Leden (en klanten) kunnen ook gericht vragen inbrengen die in het platform worden besproken. Bij iedere vergadering van het platform is productmanagement aanwezig als gesprekspartner.

Belangrijke producten waar het platform bij betrokken is zijn:
- iZaaksuite
- iDocumenten
- iArchief
- Civision Makelaar Services

Het platform werkt samen met PinkRoccade op basis van partnership waarbij wordt uitgegaan van samen ontwikkelen, co-creatie, invloed hebben, samen prioriteiten stellen en wederzijds vertrouwen.
Binnen het 
platform zijn geen productgroepen.

Samenstelling van het platform
Voorzitter:    Vacature
Secretaris:    Vacature
Leden:          Richard Meijer, OWO gemeenten
                    
Marjolein de Kroon, Werksaam West Friesland
                    
Hans Smit, gemeente Nederbetuwe

Werkwijze
Het platform komt vier keer per jaar bij elkaar. Enkele keren wordt een specifieke dag georganiseerd waarin de gebruikers van applicaties van Proces en Services bij elkaar komen om ontwikkelingen te bespreken. Bijeenkomsten van het platform worden zowel fysiek als via Ms-Teams georganiseerd.

Thema’ s en Ontwikkelingen
Elk jaar stelt het platform thema’ s vast waaraan gewerkt gaat worden. Dat kunnen nieuwe thema’ s zijn of thema’ s die uit een voorgaand jaar doorlopen in het nieuwe jaar.
- De dienstverlening wordt in de komende jaren doorontwikkeld:
  - 
tot 2023: transacties digitaal via website meer dan 80%, direct antwoord aan de burger
  - 
2023: gemeentelijke transacties op basis van gebeurtenis
  - 
2025 e.v.: Overheidstransacties op basis van gebeurtenis
2025 e.v.: burger heeft regie op eigen gegevens en kan partijen toegang geven tot eigen data
- Tot nu toe wordt gewerkt aan het inrichten van processen aan 95% generieke werkprocessen met weinig proceslogica, 5% specifieke werkprocessen met proceslogica
In 2022 wordt een doorontwikkeling ingezet naar 75% generieke werkprocessen met weinig proceslogica, 20% specifieke werkprocessen met proceslogica en 5% automatische afhandeling
In 2023 wordt de volgende stap gezet naar 50% generieke werkprocessen met weinig proceslogica, 30% specifieke werkprocessen met proceslogica en 20% automatische afhandeling
In 2025 e.v. wordt de volgende stap gezet naar 30% generieke werkprocessen met weinig proceslogica, 30% specifieke werkprocessen met proceslogica en 40% automatische afhandeling

 

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.