Samenlevingszaken

Algemeen
Het platform Samenlevingszaken richt zich op de onderwerpen in het sociaal domein, zoals werk&inkomen, zorg, iSamenleving en iParticipatie. De basis voor de rol en taken van het platform Samenlevingszaken is het zogenaamde Manifest, dat in 2020 door de ALV is vastgesteld. Dit Manifest geeft richting aan de tactische en operationele uitvoering van de samenwerking op het terrein van dienst- en productontwikkeling tussen de GV (leden) en Pink Roccade. Dit vanuit een faciliterende rol om de samenwerking tussen leden en PinkRoccade te stimuleren. Dat betekent samen optrekken in dienst- en productontwikkeling vanuit een gedeeld beeld over hoe de toekomstige (digitale) dienstverlening aan inwoners eruit gaat zien en wat ervoor nodig is om die toekomstige (digitale) dienstverlening in te vullen.

Platform Samenlevingszaken kent twee productgroepen: Werk & Inkomen en Zorg & Welzijn. De leden van de productgroepen prioriteren de wensen voor verbetering. Daarnaast hebben de productgroepen een adviserende rol aan het platform.  

Samenstelling van het platform
Voorzitter:    Wilma Verwoerd, gemeente Huizen
Secretaris:    vacature
Leden:         Rob Ceelen, gemeente ‘s Hertogenbosch
 
                  Edna de Haan, Werksaam Westfriesland
 
                  Kees Joosten, gemeente Weert
 
                  Luc Selen, gemeete Horst aan de Maas
 
                  Maarten Sick, gemeente Leiden
 
                  Nico van der Veen, ISD Noordenkwartier
 
                  Monique van Waardenberg, gemeente Pijnacker-Nootdorp

Werkwijze
Het platform Samenlevingszaken vergadert vier keer per jaar, of vaker als dat nodig is. PinkRoccade is altijd vertegenwoordigd. Het platform bespreekt jaarlijks enkele thema’s. Door dit samen met PinkRoccade te doen, ontstaat er meer verbinding. Voor een themabespreking kunnen ook sprekers worden uitgenodigd.
Eens per jaar presenteren de productgroepen aan het platform de voortgang op de roadmap. Na uitwisseling van informatie en argumenten wordt in het platform de roadmap zo nodig geactualiseerd. Vorderingen van ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten in co-creatie met leden worden besproken in het platform.

Ook eens per jaar vindt een bijeenkomst plaats van het platform met de productgroepen. Deze bijeenkomst staat in het teken van dilemma’s bespreken, kennis delen, informatie overbrengen aan de leden en continuïteit
De productgroepen vergaderen vier keer per jaar, of vaker als nodig. Eens per jaar presenteert PinkRoccade de roadmap met daarbij een impactanalyse vanuit technologische ontwikkelingen. Na uitwisseling van informatie en argumenten wordt in het platform de roadmap zo nodig geactualiseerd. In de productgroepen vindt afstemming plaats over openstaande issues en wensen en de mate waarin die verwerkt zijn in de roadmap. Eens per jaar vindt een bijeenkomst plaats van productgroepen met het platform. Deze bijeenkomst staat in het teken van dilemma’s bespreken, kennis delen, informatie overbrengen aan de leden en continuïteit.

Thema’ s en Ontwikkelingen

Centraal staan dienst- en productontwikkeling vanuit een gedeeld beeld over hoe de toekomstige (digitale) dienstverlening aan inwoners eruit gaat zien en wat ervoor nodig is om die toekomstige (digitale) dienstverlening in te vullen.
Zo hebben we de afgelopen tijd onderwerpen besproken als:

  • Digitale dienstverlening in relatie tot inclusiviteit en de betekenis daarvan voor onze dienstverlening.
  • Beelden en verwachtingen rondom datagedreven werken, Common Ground en zaakgericht werken.
  • De WAMS (wet aanpak meervoudige problematiek sociaal domein). Deze hebben we besproken in een drukbezocht webinar.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.