Géén nieuwe landelijke BRP voor 2025

06 februari 2018

Staatssecretaris Knops (BZK) heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de mogelijkheden voor verdere openbaarmaking van broncode en testbestanden van operatie Basisregistratie Personen (oBRP). Ook gaat hij in op het verhalen van kosten van de operatie BRP op externen die aan de operatie hebben gewerkt. En hij schetst te nemen stappen op weg naar een toekomstvisie voor de BRP.

Plan van aanpak voor toekomstvisie op de BRP
"Het plan van aanpak wordt opgeleverd nadat de Commissie BRP haar advies heeft uitgebracht. Ik acht het van belang dat de lessen die de Commissie BRP oplevert, meegenomen worden in dat plan van aanpak. Daarnaast wordt in het plan van aanpak rekening gehouden met het BIT-advies en de uitkomsten van het onderzoek naar de toekomstvastheid van de centrale voorzieningen van de BRP.
Zoals het BIT adviseert, ontwikkel ik een geheel nieuw plan waarbij ik eerst de behoeften van de afnemers en gemeenten inventariseer. Daarbij hanteer ik een stapsgewijze aanpak en maak ik voor het plan van aanpak onderscheid in drie categorieën: 1) de noodzakelijke aanpassingen die blijken uit het onderzoek naar de toekomstvastheid, 2) de strikt noodzakelijke behoeften van gemeenten en afnemers voor de korte tot middellange termijn (komende vijf tot zeven jaar) in het huidige systeem en 3) de behoeften voor de lange termijn (vanaf 2025)."

Wij gaan in ieder door met de ontwikkeling van iBurgerzaken. Lees ook de blog van Mat Keijers.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.