Regio-overleggen GV PRLG – Platform Publiekszaken (Najaar 2020)

09 september 2020

Regio-overleggen GV PRLG – Platform Publiekszaken

De najaarsoverleggen van de GebruikersVereniging platform Publiekszaken staan weer voor de deur!
We hebben gezien de geldende overheidsmaatregelen en het beleid bij verschillende gemeenten als Platform –weer– gekozen voor een online editie.
Meld je nu aan, er is altijd wel een datum die voor jou past.

Direct aanmelden voor dit evenement

12 november 13.00 - 16.00 Regio 1a: Brabant | Online via MS Teams
17 november 13.00 - 16.00 Regio 1b: Weert | Online via MS Teams
29 oktober     13.00 - 16.00 Regio 2: Bergen op Zoom | Online via MS Teams
2 november   13.00 - 16.00 Regio 3: Maassluis | Online via MS Teams
4 november   13.00 - 16.00 Regio 4: Velsen | Online via MS Teams
10 november 13.00 - 16.00 Regio 5: Bemmel | Online via MS Teams
27 oktober     13.00 - 16.00 Regio 6: Dalfsen | Online via MS Teams
22 oktober     13.00 - 16.00 Regio 7: Smilde | Online via MS Teams

Hoofdthema van het overleg: Buiten de eigen grenzen!
Wellicht is “Buiten de eigen grenzen!” een bekend thema? We gebruikten het immers eerder ook voor #LSG19; het kritisch bekijken en herontwerpen van het reisdocumentenproces en dan meer specifiek van aanvraag tot en met uitgifte met iReisdocumenten.
Vandaag de dag is dit onderwerp actueler dan ooit! Het huidige reisdocumentenlandschap voldoet namelijk niet meer aan de eisen van deze tijd: Gegevens worden niet centraal opgeslagen waardoor informatie-uitwisseling nog deels handmatig gebeurt. Ook niet alle processen zijn al geautomatiseerd. Dat is inefficiënt en foutgevoelig. Met het Programma Verbeteren Reisdocumentenstelsel (VRS) maakt RvIG het stelsel klaar voor de toekomst. Het doel: de kwaliteit, fraudebestendigheid en betrouwbaarheid van het stelsel naar een hoger niveau tillen.

Jullie input is meer dan waardevol!
De komende jaren werken dus met meerdere partijen aan een toekomstbestendig stelsel van paspoorten en identiteitskaarten. De eerste stappen worden op dit moment al gezet want de automatische signaleringscontrole in het Register paspoortsignaleringen wordt verwacht in het najaar van 2020.

Wat je tijdens de regio-overleggen mag verwachten? Allereerst licht Manny van der Kraan, projectleider VRS bij de RvIG het programma VRS toe. Daarbij is tevens aandacht voor de procedures rondom het Register Paspoortsignaleringen (RPS).
Daarom is het ook voor baliemedewerkers van gemeenten interessant om aan te haken bij één van deze GV sessies. Ervaring leert dat de kennis van baliemedewerkers hierover nog achterblijft. De RvIG heeft aangegeven hier tijdens onze regio-overleggen ook wat extra aandacht aan te willen geven.

Vervolgens laten kwartiermakergemeenten de ontwikkelingen binnen iBurgerzaken zien. En daarna bespreken we samen welke uitdagingen we nog voor ons zien, want uiteindelijk betekent dit dat Cipers niet meer als vangnet te gebruiken is voor een aanvraag/uitgifte van een reisdocument.

Wat staat er verder nog op de agenda?
1. Innovaties
2. Best practices
3. Roadmap
4. Wijzigingen wet- en regelgeving
5. Inzicht in selfservicepercentages per gemeente

Laten we kennis en kunde tijdig –regionaal– met elkaar delen
Een mooi moment dus om tijdig praktijkervaringen met elkaar te delen! Sluit jij ook aan? Uiteraard kies je bij voorkeur voor deelname in je eigen regio immers is dit een thema voor de komende paar jaar en is het fijn om daar vanaf dag één samen over te sparren en in op te trekken. Mocht die datum niet passen voel je dan vrij om je in te schrijven voor een ander regio-overleg. 

Let op: regio 1 (Limburg / Brabant Oost) is tijdelijk opgesplitst in twee subregio's
Omdat we de regio-overleggen tijdelijk digitaal organiseren verwachten we een grotere opkomst dan normaal. Dit is natuurlijk super! Voor regio 1 wordt de groep waarschijnlijk te groot om voldoende interactie te krijgen. Vandaar dat we regio 1 voor de najaarsoverleggen tijdelijk opsplitsen in de regio's: Limburg en Brabant Oost.

Doelgroep
Deze sessies zijn interessant voor de afdeling Burgerzaken: baliemedewerkers, managers, (senior) medewerkers en applicatiebeheerders, adviseurs Dienstverlening en voor (beleids-) medewerkers ICT.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.