Regio-overleggen GV PRLG Platform Publiekszaken - januari/februari 2024

12 december 2023

De regio-overleggen van de Gebruikersvereniging Platform Publiekszaken staan voor de deur. Ben jij er weer bij?
Deze zijn in verband met de verkiezingen verschoven van het najaar 2023 naar begin 2024. De overleggen vinden op 8 locaties plaats in januari en februari 2024. De inloop is mogelijk vanaf 09.30 uur, het programma start om 10.00 uur en duurt tot 14.30 uur.
Lees snel verder en schrijf je in!

Direct AANMELDEN voor deze sessie

Regio 1a: Limburg | 31 januari | locatie: Stadhuis gemeente Weert
Regio 1b: Brabant Oost | 18 januari | locatie: Raadszaal gemeente Helmond
Regio  2: Brabant West / Zeeland | 16 januari | locatie: Gemeente Breda, Claudius Prinsenlaan 10
Regio  3: Zuid Holland / Zuid Hollandse Eilanden | 6 februari | locatie: Stadhuis gemeente Maassluis
Regio  4: Noord Holland / Utrecht West | 12 februari | locatie: Stadhuis gemeente Medemblik
Regio  5: Gelderland / Utrecht Oost | 5 februari | locatie: Gemeentehuis Elst
Regio  6: Overijssel / Flevoland / Gelderland West | 23 januari | locatie: Stadhuis gemeente Dalfsen
Regio  7: Groningen / Friesland / Drenthe | 25 januari | locatie: Zalencentrum 't Kompas in Smilde

Het programma op hoofdlijnen

Vanuit het Platform is weer een mooi programma samengesteld. Natuurlijk is er volop interactie en ruimte om elkaar te inspireren.

1. Opening vanuit de regiovoorzitter
Ingekomen stukken, vragen & verslag vorige vergadering
2. Inleiding vanuit PinkRoccade
3. Praktijkervaringen WIGG
Op 1 januari 2024 treedt de wet invoering gecombineerde geslachtsnaam in werking, de WIGG. Ongeveer 1,2 miljoen kinderen komen in aanmerking voor een naamswijziging. De publiekspeiling van het Ministerie van Justitie en Veiligheid voorspelt dat 21% van deze groep hiervan gebruik gaat maken. Een goed moment dus om de eerste ervaringen met elkaar te delen. Hoe pakt deze voorspelling uit in de praktijk? Per regio komt ook een gastspreker vanuit de gemeente aan het woord over dit thema.
4. Pauze
5. Roadmap & co-creatie
Krijg inzicht in de roadmap van PinkRoccade en kom weer te weten over onze samenwerkingsstructuur waardoor we samen van onze dromen werkelijkheid kunnen maken. 
6. Transformatie stand van zaken
Programmamanager Sanne van der Zanden neemt je mee in de laatste stand van zaken als het gaat om Transformatie 2023. Ook in 2024 kent onze Transformatie diverse fases zoals Pandloos werken en iKwaliteit.
7. Netwerklunch
8. Workshop: verrijken van het aanbod van digitale dienstverlening
De Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (WMEBV) geeft aan dat gemeenten voor alle online aanvragen/aangiftes verplicht zijn om gedegen e-formulieren aan te bieden. iBurgerzaken omvat vandaag de dag al 32 e-diensten, toch zijn er veel gemeenten die zelf andere webformulieren gebruiken. Tijdens deze interactieve workshop verkennen we met elkaar welke webformulieren er in gebruik zijn en hoe we deze met elkaar kunnen delen. Ook zijn we benieuwd wat je eventueel nog mist. Je hebt dus wat huiswerk voor deze workshop; neem je voorbeelden mee en zorg ervoor dat je kunt toelichten waarom je deze gebruikt. In de ideale wereld kan je deze ook nog live demonstreren.
9. Terug- en vooruitblik verkiezingen
We blikken kort terug op de afgelopen verkiezingen. Met de Europees Parlement verkiezingen in juni 2024 in ons achterhoofd kijken we ook alvast vooruit. Wat zijn jullie ervaringen met iVerkiezing en de koppelingen naar Stembureaumanager en de Stembureau-App? En welke ontwikkelen kan je verwachten vanuit PinkRoccade rondom de verkiezingen?
10. Rondvraag & afsluiting

Hans van Holstein, voorzitter Platform Publiekszaken

‘Sluit jij ook aan? De regio-overleggen zijn een mooi moment om praktijkervaringen met elkaar te delen! Uiteraard kies je bij voorkeur voor deelname in jouw regio. Na inschrijving ontvang je een mail van de regio-voorzitter met meer informatie. Ook kun je op voorhand vragen stellen of agendapunten aandragen.’

De doelgroep van deze regio-overleggen

Managers, (senior) medewerkers en applicatiebeheerders, adviseurs Dienstverlening en (beleids-) medewerkers ICT van de afdeling Burgerzaken.

De regio-indeling is als volgt 

Bij voorkeur sluit je aan bij een overleg uit jouw eigen regio. Twijfel je bij welke regio jouw gemeente hoort? Download dan de bijlage met de huidige indeling.

Meer informatie over de Gebruikersvereniging 

Het Platform Publiekszaken van de Gebruikersvereniging PinkRoccade organiseert deze regio-overleggen. Meer informatie over de Gebruikersvereniging en het lidmaatschap vind je op haar website. Deelname aan dit regio-overleg is gratis mits jouw gemeente lid is van de GV. Nog geen lid maar wel interesse? Neem dan contact op met het secretariaat via deze link.

Neem gerust contact op

Heb je een vraag over deze regio-overleggen? Neem dan contact op met jouw regiovoorzitter.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.