Platform overleg Informatievoorziening (IV) 3-9-2019

23 september 2019

Platform overleg Informatievoorziening (IV) 3-9-2019  

Na in januari jammer genoeg afscheid moeten nemen van onze voorzitter Ruud van den Einden heeft Platform IV weer een nieuwe voorzitter, Ron Meerts. We hebben de draad weer opgepakt.  We hebben besproken hoe we ons jaarplan 2020 gaan aanpakken/oppakken. Als input hiervoor gaan we oa de roadmap van businessunit Informatievoorziening gebruiken zodat we dezelfde terminologie hanteren.    

In het overleg is de roadmap, met loopt tijd t/m q2 2020, van de businessunit Informatievoorziening behandeld. Hier is oa de ontwikkeling van Inzicht en CIR/COO, gebruik van een Datawarehouse, Makelaarsuite, de ClIQ Api , SSO/SAML ondersteuning, logboek voor verwerking persoonsgegevens en  gegevensmanagement besproken. Mooie roadmap maar zonder leeswijzer is het voor een buitenstander niet te volgen. Verder gaan we volgend jaar een “heidag” houden zodat de roadmap meer gericht wordt op onze wensen. Op het gebied van gegevensmanagement gaat Pink in Weert een bijeenkomst organiseren.   

Pink houdt zich ook druk bezig met Common Ground en heeft hierover een migratie/transitie traject uitgewerkt zodat hun applicatielandschap klaar is voor de veranderingen die er aan komen. Over het gegevenslandschap heeft Pink een review geschreven en gepost op de site van VNG -realisatie. En op het api gebied zitten ze ook niet stil. Ze zoek klanten waar ze de GBA-v willen ontsluiten volgens het nieuwe api-koppelvlak “haal centraal BRP”. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.