NL DIGIbeter 2020 Agenda Digitale Overheid

25 augustus 2020

Digitalisering verandert onze maatschappij ingrijpend en is tegelijkertijd essentieel om de maatschappij draaiende te houden. De uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan tonen dat nog eens extra aan. Juist nu blijkt de meerwaarde van investeringen in een goed gedigitaliseerde overheid. Die dragen bijvoorbeeld bij aan het organiseren van levensreddende zorg en aan goede overheidsdienstverlening. Juist nu blijkt hoe belangrijk het is dat burgers en ondernemers digitaal bij de overheid terecht kunnen; voor hulp en steunmaatregelen. En juist nu blijkt hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan blijven doen.

In NL DIGIbeter is ingezet op deze publiek-private samenwerking. Door die samenwerking kunnen we mensen goed mee laten doen in de samenleving (Alliantie Digitaal Samenleven), technologie inzetten om zaken beter te maken (Blockchain Coalition en Nederlandse AI Coalitie) en innovaties stimuleren (Innovatiebudget, Start up in Residence en Small Business Innovation Research).
Deze initiatieven worden voortgezet, maar we stellen ons ook de vraag hoe innovaties breder kunnen worden ingezet, voor meer partijen of met een ander doel. Daarmee willen we zo veel mogelijk burgers en ondernemers van die innovaties laten profiteren.

Het Platform Publiekszaken probeert, in nauwe samenwerking met PinkRoccade Local Government, om deze innovaties in iBurgerzaken te verwezenlijken. Voor meer informatie zie de blog (Wetenswaardigheden augustus 2020)  van Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken.

Het rapport "NL DIGIbeter" kun je hieronder downloaden.

 

 

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.