Nieuwe versie Verwerkersovereenkomst

07 augustus 2018

NIEUWE VERSIE VERWERKERSOVEREENKOMST

Met de komst van de AVG was het noodzakelijk om de te gebruiken verwerkersovereenkomst op deze wet af te stemmen c.q. te actualiseren.

Evenals in november 2016 (toen heette het nog Bewerkersovereenkomst) hebben PinkRoccade en de GV zich ingespannen om te komen tot een acceptabele Standaard Verwerkersovereenkomst.
Hierbij is de door de IBD opgestelde standaard van eind 2017 de basis. PinkRoccade heeft een aantal afwijkingen op de IBD-standaard voorgesteld. De GV heeft, met externe juridische hulp, deze voorgestelde afwijkingen uitgebreid besproken en beoordeeld. Resultaat van het overleg tussen GV en PinkRoccade is dat een aantal voorgestelde afwijkingen zijn ingetrokken of zijn aangepast. Het Bestuur van de GV is van mening dat de voorgestelde Standaard Verwerkersovereenkomst van PinkRoccade alleszins acceptabel/realistisch is en heeft ingestemd om deze als basis te hanteren.

We hebben in de gesprekken met PinkRoccade als GV uiteraard gekeken naar het belang van onze leden, maar tegelijkertijd gelet op praktische uitvoerbaarheid en redelijkheid. Een overeenkomst moet acceptabel zijn voor alle partijen.

Het resultaat van onze inspanningen is dat helder is wat de verschillen zijn die PinkRoccade hanteert t.o.v. de door de IBD opgestelde Verwerkersovereenkomst (dat uitzoekwerk hoeft de gemeente dus niet meer te doen). Over deze verschillen is uitgebreid gesproken en de GV is van mening dat deze verschillen acceptabel/realistisch zijn.
De GV is geen contractpartij en het blijft een advies vanuit de GV aan de leden.
Ons advies is om de Standaard Verwerkersovereenkomst als basis te hanteren.
De gemeente is vrij om zelf daarin een eigen keuze te maken en het gesprek met PinkRoccade hierover aan te gaan.


Namens het Bestuur,

Frank Stege,
Voorzitter P+P-overleg

NB.
VNG-Realisatie en de IBD zijn ondertussen doende om alweer een nieuwe versie van de verwerkersovereenkomst door het College van Dienstverleningszaken te laten vaststellen. Dat zal mogelijk nog in 2018 plaats vinden.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.