Is de contributie van de vereniging in 2022 gestegen?

28 september 2022

De afgelopen periode zijn, net als vorig jaar, enkele vragen binnengekomen over de hoogte van de contributie. “Waarom leek het of de contributie steeg in 2021 en 2022?”

De afgelopen periode zijn, net als vorig jaar, enkele vragen binnengekomen over de hoogte van de contributie. “Waarom leek het of de contributie steeg in 2021 en 2022?”

In 2021 en 2022 is de contributie in 2 stappen van 1 promille weer teruggebracht naar het niveau van 2018 en eerder. Tot aan 2018 is het variabele deel van de contributie altijd 4 promille geweest.

Tijd om uit te leggen hoe dat in elkaar zit.

Ieder jaar wordt de contributie vastgesteld door de Algemene Leden Vergadering van de GV voor het komende jaar. De contributie bestaat uit een vast deel (€ 240,-) en een variabel deel. Tot en met 2018 was het variabele deel van de contributie gebaseerd op 4 promille van de totale huurwaarde van producten en diensten die de gemeente afneemt van PinkRoccade. Vanwege de stand van het eigen vermogen in 2018 van de vereniging is er toen voor gekozen om het variabele deel naar beneden bij te stellen naar 2 promille. Zo zou jaarlijks gewerkt worden met een exploitatietekort om zo het eigen vermogen naar beneden te brengen. Dit kon echter niet onbeperkt doorgaan, omdat de consequentie zou zijn dat de vereniging na een aantal jaren dan failliet zou gaan. In de Algemene Leden Vergadering van 2020 is daarom besloten om de contributie geleidelijk, gedurende een periode van 2 jaren in stapjes van 1 promille per jaar, weer terug te brengen op het oude niveau van 4 promille van 2018 en eerder. De contributieverlaging werd daarmee weer ongedaan gemaakt. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.