Gastspreker Algemene Ledenvergadering 17 november 2022 bekend!!

17 november 2022

De gastspreker op de Algemene Ledenvergadering van de Gebruikersvereniging is bekend. We zijn verheugd dat we bekend kunnen maken dat Holger Peters ons meeneemt in de wereld van Common Ground.

Holger Peters is innovator op het gebied van informatievoorziening in de publieke sector. Als informatiemanager en webmaster van de gemeente Buren is hij als projectleider DIT-proof betrokken bij veel initiatieven rond de Digitale Informatie Transitie naar de Common Ground . Samen met diverse marktpartijen ontwikkelt hij, namens de gemeente Buren, een nieuwe infrastructuur voor de informatievoorziening. Hierbij worden Open Source componenten ontwikkeld die, platform onafhankelijk, kunnen worden (her)gebruikt.

Holger heeft al veel ervaringen opgedaan en kan daarom een goed beeld geven van de do’ s en dont’ s rond de implementatie van Common Ground architectuur waarbij de opslag van data losstaat van de functionaliteiten.

Als eerste PinkRoccade gemeente laat Holger zien hoe de gemeente Buren de PinkRoccade API-manager met de HaalCentraal BRP API’s inzet in de eerste stap(jes) richting de Common Ground uitgangspunten bij PinkRoccade.

Daarnaast verteld Holger kort de laatste stand van zaken rond Common Ground, zijn ervaringen en visie daarop. Kortom, informatief en een mooi vragenuurtje met Holger Peters.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.