30-jarig jubileum van de GV drukbezocht.

21 april 2020

De dag begon met..

Nadat iedereen in de "Bestelgoederengang" had genoten van koffie, thee, een welkomst gebakje en het weerzien van (oud) collega' s liepen we naar de "Wachtkamer 3de Klasse" om te starten met het inhoudelijke deel van het jubileum.

De rest van de dag werd begeleid door onze dagvoorzitter Femke Rhouat. Na haar opening sprak de huidige voorzitter, Jos Heijmans, over de geschiedenis en rol van de GV in het huidige tijdperk. Vanuit het thema "Iedereen doet mee in de gemeente van de toekomst" werd duidelijk dat de GV ook in de toekomst haar rol kan vervullen in de belangenbehartiging van haar leden naar de PinkRoccade en ook naar Den Haag.

               

Tijdens de ochtend was de Karikaturist Sandor bezig met van zoveel mogelijk aanwezigen een karikatuur tekening te maken.

Stichting Lezen en Schrijven

      Jos Heijmans overhandigde namens de GV een cheque met een waarde van €15.000,- aan de Stichting Lezen en Schrijven die dit dankbaar in ontvangst nam. Hoe belangrijk het werk van de Stichting is bleek uit de verhalen van de ambassadeurs die aanwezig waren. Voor het aandachtig luisterende publiek vertelden zij hoe de Stichting hen had geholpen zich meer staande te houden door het leren lezen en schrijven. Ze deden weer mee in de gemeente van de toekomst.

Ab van den Berg

Nadat de cheque aan de Stichting was uitgereikt werd Ab van den Berg naar voren geroepen. Ab is niet alleen oprichter van de GV van het eerste uur, hij heeft ook vanaf 2011 het ambtelijk secretariaat van de GV vervuld. Jos bedankte in zijn speech Ab voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan.

Disruptie in de overheid

Menno Lanting gaf een blik in de toekomst van de overheid. Hoe ziet dat eruit en waar moet je rekening mee houden. Welke invloeden spelen een rol in de "Disruptie in de overheid". Hij heeft daar ook een boek over geschreven die aan iedere bezoeker van het jubileum werd uitgereikt.

Inclusie bij dienstverlening

VNG Realisatie hield een inleiding over inclusie bij dienstverlening en hoe digitale

toegankelijkheid mee kan helpen iedereen erbij te laten horen. Samen met de gemeente Stein vertelden zij over de bredere context van inclusieve dienstverlening voor en met gemeenten. En, waarom daarin investeren voor de gemeente van de toekomst belangrijk is.

      

Na de interactieve sessie geleid door Femke waarin soms hevig gediscussieerd werd over de stellingen was het tijd voor het verder bijpraten met bekenden, oud bestuursleden en directie van PinkRoccade. Ook was menig bezoeker van het jubileum nog even te vinden in het museum dat voor iedereen vrij toegankelijk was.

Het bestuur van de GV kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst en bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage en aanwezigheid bij deze dag.

In de bijlage staat het originele verslag inclusief extra foto' s.

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.