Het Platform Informatievoorziening gaat, samen met PinkRoccade, onderzoek doen naar het monitoren van de (kritische) bedrijfsprocessen. Van gemeenten wordt steeds meer verwacht dat zij hun digitale toegang en processen 24x7 beschikbaar hebben voor inwoners, bedrijven en belanghebbenden.
Om ketens goed aan te sturen is het noodzakelijk om de prestatie van de ketens volledig te monitoren. En dat is precies waar het platform Informatievoorziening van de Gebruikersvereniging waarde wil toevoegen!
Als gemeenten zijn wij in toenemende mate 24x7 organisaties. Inwoners verwachten dat onze digitale loketten ten alle tijden beschikbaar zijn en werken naar verwachting, snel en efficiënt. Werken applicaties, koppelingen en of processen niet, dan leidt dit tot ontevreden inwoners, eindgebruikers, medewerkers, faalkosten en imagoschade.
Van silo denken naar keten denken.
Gemeentelijke organisaties richten zich vaak op de silo’s. De bewaking en continuïteit van de prestatie van de complete klantreis ontbreekt. Omdat het applicatielandschap als schakels aan elkaar vast zitten, is het belangrijk om bedrijf kritische processen scherp te monitoren. Dit zodat je bij (dreigende) storingen direct ziet waar het in de keten fout gaat, wat de impact hiervan is én wie het probleem moet oplossen.
Top 5 meest kritische bedrijfsprocessen.
PinkRoccade heeft op basis van marktonderzoek de top 5 meest kritische bedrijfsprocessen van gemeenten in kaart gebracht. Van hoog naar laag zijn dit:
Samen geven we ketenmonitoring vorm.
Om inzage in de keten te creëren, gaan we samen met PinkRoccade én onze ketenpartners aan de slag. We focussen ons in de eerste fase op de ketens Burgerzaken en Samenlevingszaken, de nummer 1 en 2 meest kritische bedrijfsprocessen. Het doel van onze samenwerking is het creëren van:
Wil jij een persoonlijke bijdragen leveren?
Wil jij samen met ons met ons ketenmonitoring uitdiepen en kijken waar de kansen liggen? Meld je dan hier aan vóór 31 december! Vermeld bij de aanmelding welke keten(s) jij als eerste gevisualiseerd wilt hebben.
Als deelnemer heb je een belangrijke rol en bied je toegevoegde waarde in de ontwikkeling en invulling van Ketenmonitoring. Je neemt deel aan sessies om de afgebakende functionaliteit zo goed mogelijk vorm te geven en geeft feedback op de ontwikkelingen, waarbij de gerealiseerde software wordt gepresenteerd. Deze reviews kunnen zowel live als digitaal gevolgd worden. Bij voldoende aanmeldingen gaan we in Q1 2024 als werkgroep van start!